Selecteer een pagina

Domeinregistratie

Je domeinnaam registreren

Ben je van plan om een website te gaan maken? Of wil je professioneel mailen met de naam van je bedrijf als mailadres? Dan heb je een domeinnaam nodig. Met een domeinregistratie bij IT-Connects zet je de eerste stap om met een website jouw business (online) succesvol te maken.
Maak gebruik van de Domeinnaam Checker hieronder om te kijken of jouw ideale domeinnaam nog vrij is.

Check je domeinnaam

Veelgestelde vragen

display: none;

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Wat is een domein?

Wil je een website bouwen, maar je hebt geen idee wat een domein is? Dan zullen we dit kort uitleggen voor je!

Een domein is niets anders dan een adres, of een naam, op het internet, zoals it-connects.nl of jouwdomein.com. Dit noemen ze het internetadres.

Het deel voor de punt kun je grotendeels zelf bepalen, het deel achter de punt kies je uit diverse domeinnaam-extensies. Zo gebruiken we in Nederland .nl en in Belgie .be. Kortom, domeinnamen zijn voornamelijk geïntroduceerd om het internet toegankelijker te maken.

Als je een nieuwe domeinnaam bij IT-Connects registreert, word je eigenaar van dat domein. Op je eigen internetadres kun je je website bouwen. Domeinen kunnen echter ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Je kunt er bijvoorbeeld e-mailadressen aan koppelen, je kunt ze gebruiken voor doorverwijzing naar een ander domein of je kunt ze vastleggen voor later.

Hoe lang ben ik eigenaar van mijn domeinnaam?

Dat bepaal je helemaal zelf. Je kunt je domeinnaam zo lang blijven verlengen als je zelf wilt.

Let wel op dat als je je domeinnaam opzegt, iemand anders deze domeinnaam kan vastleggen. En dus zal hij daarna niet meer beschikbaar zijn.

Hoe lang duurt het voor ik mijn domein krijg?

Bij een .nl-domeinnaam duurt het doorgaans enkele uren voordat uw domeinnaam actief is. Bij andere domeinnaam-extensies zoals .com kan dit 24-72 uur duren.

Kan ik mijn domeinnaam als e-mailadres gebruiken?

Ja dat kan zeker, met uw domeinnaam kunt u verschillende e-mailadressen aanmaken. Zo kunt u bijvoorbeeld naam@jouwdomein.nl aanmaken.

Deze e-mailadressen kunt u ook gewoon gebruiken op bijvoorbeeld Outlook.